Cum iti protejezi cortul de intemperii

Capriciile vremii au fost intotdeauna o problema pentru corturi. Fie ca bate vantul, ploua, ninge sau bate soarele, corturile sunt afectate intr-o oarecare masura. Cu o utilizare corespunzatoare si cu putina atentie, pagubele pot fi diminuate sau chiar eliminate complet. Incercam sa luam pe rand fiecare fenomen si sa iti oferim cateva sfaturi utile.

Furtuna/vant puternic

In caz de furtuna sau vant puternic, inchide cortul complet, nu lasa lateralele deschise si ancoreaza-l daca nu ai facut-o deja atat la baza cat si in lateral(cu sfori) pentru o stabilitate mai mare. Daca esti la o expozitie/festival si bate vantul mai tare dar totusi trebuie sa ai o laterala deschisa pentru a vedea clientii marfa, iti sugeram sa desfaci un perete si pe partea opusa. Astfel va avea pe unde sa iasa vantul afara si nu se va crea un efect de balon care ar putea sa-ti ridice cortul pe sus.

Raze UV

Asa cum ne afecteaza pe noi oamenii, razele UV sunt daunatoare si prelatei cortului. In timp prelata isi pierde din proprietati, se crapa si apoi se rupe. Iti recomandam sa demontezi cortul daca nu ai nevoie de el sau daca ai posibilitate, pozitioneaza-l intr-un loc ferit de razele soarelui.

Ninsoare

O cantitate mare de zapada poate sa distruga un acoperis de casa, daramite un cort. Cu putina atentie aceasta problema poate fi usor rezolvata. Curata zapada de pe cort, nu o lasa sa se adune. Foloseste o suflanta de aer pentru a incalzi cortul, astfel zapada nu se va depune.

Cel mai bine este sa previi decat sa repari, de aceea iti recomandam sa verifici starea vremii si sa demontezi cortul inainte ca fenomenele meteo potential daunatoare sa se produca.