Cortul, vedeta afacerii tale

Orice om de afaceri modern tinteste prosperitatea si recunoasterea in business insa pentru a atinge succesul orice idee, orice activ, chiar si o cheltuiala, oricat de marunte ar fi, pot face diferenta. Si pentru ca un business sa fie solid trebuie sa aiba la baza o investitie solida, profitabila si cu un bun raport calitate/pret.

In acest articol vom vorbi despre investitiile in corturi de evenimente sau corturi pentru depozitare ca active determinante in succesul unui business.

Indiferent ca discutam despre mediul rural sau despre cel urban, un cort, indiferent ca este pentru evenimente sau pentru depozitare, isi gaseste locul sau in mediul de afaceri. Cauza determinanta a acestui fapt este versatilitatea ridicata a acestui bun iar faptul ca poate indeplini mai multe functii reprezinta marele sau atu. Astfel, acelasi cort de eveniemente poate fi folosit atat ca spatiu pentru desfasurarea unor petreceri (nunti, botezuri, sarbatorirea unor zile de nastere sau onomastici, team building-uri etc.) dar si ca spatiu expozitional (targuri, prezentari, expuneri etc.) si nu in ultimul rand ca spatiu de depozitare (cand perioada de depozitare este restransa sau daca se depoziteaza pe termen lung iar costul cu un spatiu clasic – hala este unul prea mare).

Dupa ce am stabilit importanta cortului intr-o afacere, vom vorbi despre cum sa construiesti afacerea in jurul unui cort.

Cortul ca vedeta a afacerii tale

Daca angajatii se schimba, oamenii vin si pleaca sub influenta mai multor interese, activele unei companii raman in patrimoniu iar daca sunt exploatate corespunzator ele reprezinta cu adevarat sufletul afacerii.

Cel mai des intalnit mod in care un cort este integrat intr-o afacere este acela in care este inchiriat pentru diferite evenimente. In cazul evenimentelor in aer liber, la curte sau in natura, pentru care este necesar un spatiu acoperit si amenajat, cortul pentru evenimente este solutia de incredere. Astfel, cortul este spatiul acoperit central, esential, unde sunt amplasate mesele cu scaune si se mananca, unde este amplasata instalatia de sonorizare, unde se adapostesc participantii la eveniment daca incepe ploaia.

Pentru o activitate de inchiriere de corturi pentru evenimente nu este necesara o pregatire speciala, aceasta reprezentand o afacere la indemana oricui. Investitia initiala nu este una foarte costisitoare (vezi preturi aici) iar cererea pentru spatii temporare este una semnificativa. Astfel, am identificat o piata cu o cerere in crestere pentru astfel de “spatii mobile”, in special in mediul rural. De ce in mediul rural? Deoarece la sate spatiile pentru evenimente sunt putine, vechi, neadecvate sau pur si simplu inexistente.

Estimam ca cererea pentru inchirierea de corturi de evenimente, in special in mediul rural, va avea o crestere semnificativa in perioada viitoare pe fondul unei cresteri economice la nivel national si consideram ca daca aceasta cerere nu va fi satisfacuta complet, participantii pe aceasta nisa de piata se vor indrepta catre spatii neconventionale sau vor cauta alternative mai putin avantajoase.