Corturile industriale – Ideale pentru agricultura

Sa fii agricultor in ziua de azi presupune un capital serios investit in afacerea ta, in special in utilaje dar si in produsele necesare cresterii productiei. Marii agricultori, cei care lucreaza mii de hectare de teren vorbesc de investitii de sute de mii de euro in utilaje, investitii care se recupereaza greu, motiv pentru care trebuie sa fie atenti cu acestea, pentru a le conferi o perioada de folosinta cat mai indelungata.

Ajutorul pentru acesti fermieri vine de unde acum cativa ani nici nu se asteptau, respectiv de la corturi. Acestea sunt spatiile ideale de a adaposti utilajele in mijlocul unei parcele de mii de hectare de teren, pret de cateva zile sau saptamani, pana se finalizeaza lucrarile la camp.

O campanie de insamantare nu se termina in doua trei zile, motiv pentru care e nevoie ca utilajele sa fie lasate in camp, in bataia vantului si de multe ori a ploii, de pe o zi pe alta. La fel si semintele si ingrasamantul, asta pentru a nu creste costurile de transport, plimbandu-le zi de zi de la ferma pe camp. Toate acestea pot fi adapostite peste noapte in corturi industriale de diferite dimensiuni, in functie de necesitatile fiecarui fermier. Semintele si ingrasamintele sunt ferite de expunere la conditii meteo nefavorabile, iar utilajele sunt protejate de factorii externi pentru o perioada de viata mai indelungata.
La fel se intampla si in perioada de recoltare, cand e nevoie de zile intregi pentru ca toata productia sa fie stransa de pe camp. Corturile sunt solutia pentru a adaposti cele adunate de pe camp pana se face un transport mai mare dar si o varianta viabila de a proteja utilajele peste noapte.