Cort demontabil sau cort pliabil?

Ai ajuns aici pentru ca te intrebi probabil care sunt diferentele dintre corturile demontabile si cele pliabile. Am dreptate? In acest articol voi incerca sa-ti explic cat mai clar deosebirile dintre cele doua modele de corturi, la ce se folosesc si care sunt avantajele/dezavantajele fiecaruia.

Dupa denumiri ne putem da seama de principalele functii ale celor doua variante si anume cortul pliabil se pliaza iar cortul demontabil se demonteaza. Ce inseamna asta? Ei bine, cortul pliabil nu contine elemente detasabile, se instaleaza in cateva minute fara nici un instrument (surubelnite, chei fixe, etc) datorita structurii telescopice iar cand nu mai ai nevoie de el, il strangi si il depozitezi usor pentru ca se face mic. De cealalta parte cortul demontabil are o structura formata din tevi fixe care se conecteaza intre ele cu ajutorul suruburilor. Sunt sigur ca ti-ai dat seama deja ca ai nevoie de o trusa de chei sau autofiletante pentru a asambla/dezasambla un astfel de cort.

Avantaje/Dezavantaje

Modelul pliabil se monteaza, transporta si depoziteaza foarte usor, insa nu are o rezistenta mare la vant datorita structurii usoare. Menirea lui este de a adaposti de ploaie/soare si de a promova un produs sau brand prin reclama imprimata pe prelata.

Daca doresti un cort care sa reziste la vant, solutia potrivita pentru tine ar fi alegi varianta demontabila. Aceasta are structura si prelata mult mai solida. Totusi are si dezavantaje, instalarea/dezistalarea va fi mai greoaie iar transportul si depozitarea nu vor fi la fel de facile ca la modelul pliabil.

Ambele variante prezinta avantaje si dezavantaje, ramane sa le pui in balanta si sa faci alegerea potrivita nevoilor tale.

In functie de preferintele fiecaruia, ambele variante se pot folosi la expozitii, targuri, evenimente, competii sportive, promovare, piete, petreceri in gradina, centre de informare, terase, protectie solara.