Daca intentionezi sa achizitionezi un cort de la Proficort sau ai facut-o deja, probabil te intrebi cum se monteaza. Foarte simplu, aceste corturi sunt demontabile si au fost concepute in ideea "Do it yourself"(Fa-o chiar tu!), adica imbini piesele intre ele ca un lego cu ajutorul suruburilor si ai rezolvat cortul.
Totusi cea mai buna solutie ar fi sa iei instructiunile de montaj in mana si sa urmezi pasii de acolo.
Vom face insa o scurta prezentare si aici. Luam ca exemplu asamblarea unui cort cu deschidere de 6 metri din gama Profi cu inaltime la streasina de 2,6m.
De ce ai nevoie pentru montaj
In primul rand vei avea nevoie de persoane care sa monteze, cu cat mai multe cu atat mai bine pentru ca vei termina mai repede. In cazul de fata ar fi nevoie de minim 4 persoane.
Apoi sunt necesare autofiletante pentru strangerea suruburilor sau chei fixe (nu e cea mai buna varianta daca vrei sa mearga repede), o scara pentru prinderea peretilor laterali de structura acoperisului si ancore pentru fixarea la sol. Daca cortul va fi amplasat pe o platforma de beton ai nevoie de conexpanduri iar daca se pozitioneaza pe pamant, de ancore simple. Toate acestea le gasesti in magazinele de bricolaj.
Care sunt pasii
Indiferent de tipul de cort (evenimente, expozitional, depozitare sau industrial), acestea se monteaza la fel.
Cand ai toate cele necesare e timpul sa treci la treaba.
- Deschizi toate cutiile, faci inventarul pieselor cu ajutorul manualului de instructiuni dupa care le grupezi.
- Asamblezi cadrul pentru acoperis. Nu uita de tevile de ramforsare, adica sistemul de contravantuire (doar la modelele Extra si Profi).
- Asezi prelata de acoperis peste cadru.
- Ridici o parte a structurii acoperisului si atasezi picioarele.
- Montezi picioarele si pe partea opusa.
- Instalezi talpile la baza fiecarui picior.
- Atasezi peretii laterali folosind buclele elastice.
- Ramforsezi cadrul lateral prin introducerea tevilor diagonale in cele patru colturi (doar la modelul Profi).
- Completezi cadrul de la baza cu tevile necesare (doar la modelele Extra si Profi).
- Fixezi talpile de sol folosind tarusii.
- Atasezi peretii de capat.
Atentie
Corturile trebuie considerate spatii temporare! In caz de furtuni puternice, tornade sau ninsori abundente iti recomandam sa demontezi cortul inainte ca aceste fenomene sa se produca verificand starea meteo.
Nu lasa zapada sa se adune pe acoperis, o poti inlatura cu o matura sau incalzesti cortul in interior cu o suflanta de aer.
Vantul poate sa produca pagube daca nu esti atent. O singura latura deschiza poate sa creeze un efect de balon, adica cortul va fi umflat de vant si poate fi ridicat pe sus daca nu este ancorat bine. Ca acest lucru sa nu se intample, iti sugeram sa deschizi inca o latura pe partea opusa a cortului pe unde sa iasa vantul afara.
Daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa apelezi la consultantii Proficort.